Boek: Maar nou nog een titel ...

Geschreven door Super User. Gepost in Veronica

Radio, onze nieuwe katten, verhuizen van Flevoland naar Limburg, MNNET Frontdepressiviteit, herinneringen aan de buurt in Den Haag waar ik opgroeide.
De meer dan 20.000 keer gedeelde tekst over de ramp met MH17. Brieven aan mijn vader die ik op mijn 21e verloor.

Mijn verhaaltjes en teksten trekken al jaren heel wat lezers en nu heb ik er 121 verzameld in mijn boek
'Maar nou nog een titel...

Meer dan 300 pagina's dik, zowel als paperback als in hardcover! Respectievelijk € 22,85 en € 26,85 incl. V&V met Track & Trace.
En... altijd gesigneerd!
Om te bestellen: stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De promo-clip voor mijn boek Maar nou nog een titel...:

https://youtu.be/RHJJzqEZfo8

Veronica Op Locatie in 1977

Geschreven door Super User. Gepost in Veronica

In de zomer van 1977 heb ik twee Super 8-filmpjes gemaakt die toch wel historisch materiaal zijn. De eerste is geschoten toen Veronica met Truus, de grote mobiele studio, op 25 juli op een camping in Lunteren stond. Aanwezige jocks: Will Luikinga, Bart van Leeuwen en Lex Harding.
De tweede is van 9 augustus van dat jaar, toen de Veronica Omroep Organisatie op het Scheveningse strand The Day The Music Died filmde. Niet alleen een boel bekende gezichten, maar ook het legendarische zendschip Norderney, dat voor de gelegenheid als decorstuk weer op zee werd gesleept!
Het originele materiaal was zonder geluid, maar ik heb er audio aan toegevoegd.
https://www.youtube.com/watch?v=adD_sCDKu9Y


Radio

Geschreven door Super User. Gepost in Veronica

Mijn eerste programma presenteerde in in 1972, maar in 1992 kon ik er zelfs mijn werk van maken! Ik ging aan de slag bij Radio Amsterdam. In de jaren daarna ben ik bij heel wat radiostations op de zender terecht gekomen. Tegenwoordig met programma's die ik thuis maak, in mijn eigen studio.
Hier vind je de actuele info: https://www.facebook.com/Muziektherapie-en-De-Transistor-Radio-Show-1569587583260606/

Wekelijks maak ik een aflevering van Muziektherapie, die op zo'n 30 stations wordt uitgezonden, bijvoorbeeld Radio Centraal FM, Lokale Omroep Zeewolde en Radio Lelystad.
En wekelijks maakte ik een uur De Transistor Radio Show. Dat programma hoop ik spoedig weer te gaan maken.

*

Het standaard boek over een uniek media hoofdstuk!

Geschreven door Super User. Gepost in Veronica

‘Joh, laat het allemaal maar vrij’. Dat was, vertelt oud-minister Hedy d’Ancona, zo’n beetje de houding van politiek Den Haag toen begin jaren ’90 commerciële omroep in ons land zou worden toegelaten.
Hedy d’Ancona, die dezer dagen 78 wordt, had destijds haar handen vol aan het bewaken van de belangen van Hilversum: haar collega’s in het kabinet Lubbers 3 hadden behoorlijk genoeg van de publieke omroep die alleen maar de hand ophield en nooit eens zelf met ideeën kwam om het allemaal wat doelmatiger te maken. Achteraf heeft ze er spijt van dat er niet veel meer eisen aan ‘de commerciëlen’ zijn gesteld.

HdARNN S

Bijna een kwart eeuw later haalt de oud-bewindsvrouw herinneringen op voor mijn boek ‘Radio Noordzee Nationaal’. Ik besloot dat het niet genoeg was om mijn eigen verhaal en dat van een een twintigtal vroegere collega’s op te schrijven en maakte een tweede druk waarvoor ik contact opnam met de PvdA-minister die omroepgeschiedenis schreef. En met haar topambtenaar van destijds: Harry Kramer. Die doet uit de doeken hoe die nieuwe wetgeving destijds tot stand is gekomen en kijkt ook terug op de perikelen rond de frequentieverdeling waarbij onder meer Sky en 538 er naast grepen. Hùn protesten en die van mensen als Erik de Zwart waren volgens hem een gevolg van ‘hun beperkte blik’.

Eind jaren ’80 en begin jaren ’90 van de vorige eeuw waren commerciële radio en televisie vaak het gesprek van de dag. De Nederlandse overheid had eerder al afgerekend met de populaire zeezenders en probeerde nu met onhoudbare regelgeving commerciële initiatieven te voorkomen: alleen buitenlandse zenders mochten worden doorgegeven. Nederlandse bedrijven kwamen er niet aan te pas, wat leidde tot de roemruchte u-bochtconstructies. Tot het echt niet langer kon worden tegengehouden en op 13 juli 1992 de eerste machtiging voor een Nederlands commercieel radiostation werd uitgereikt aan Radio Noordzee Nationaal. Datzelfde station sleepte anderhalf jaar later de eerste bijna landelijke fm-dekking in de wacht en heeft al met al dan ook een belangrijke plek in de Nederlandse mediageschiedenis veroverd.

Hoe beleefde Jerney Kaagman haar kantoorbaan bij het station? Waarom stapte (oud-Ster directeur) commercieel adviseur Chris Smeekes van het ene op het andere moment op? Wat had Will Luikinga met Radio Noordzee Nationaal te maken? Was Marc Jacobs echt de goedkoopste dj van het station? Hoe zaten die 1-aprilgrappen in 1996 en ’97 ook alweer in elkaar? Wat was dat nou met Peter Teekamp en dat radiostation Holland Glorie?

Je leest hoe het er vanaf de eerste dag aan toeging en dat maakt dit boek tot een een uniek verslag van de opbouw van een radiostation. Uit alle geledingen van de organisatie komen collega’s aan het woord: dj’s, technici, medewerkers van management, commercialverkoop, secretariaat en publiciteit. Het boek bevat veel smakelijke anekdotes, doet een aantal onthullingen en geeft een goed beeld van wat er eigenlijk allemaal speelt bij zo’n radiostation, waar de luisteraar geen flauw idee van heeft.
Lezers hebben exclusief toegang tot bonusmateriaal op internet met nog meer foto’s uit mijn eigen archief dan de twintig pagina’s die in het boek zijn opgenomen, en ook historische geluidsfragmenten van onder meer het moment dat op 1 april 1994 om middernacht de etherfrequenties in gebruik werden genomen.

Deze definitieve editie telt nu 160 pagina’s op formaat 170 x 240 mm, wordt in eigen beheer uitgegeven en is bij elke boekhandel te bestellen, ook online en ook als e-book.
Gesigneerde exemplaren kunnen uitsluitend rechtstreeks bij de auteur worden besteld!


Radio Noordzee Nationaal, isbn 9789402138276, € 29,95
Als e-book: isbn 9789402138283, € 7,50

Lezers van de eerste editie hoeven het boek niet nòg een keer te kopen: op de Bonus-pagina's op internet zijn de teksten van de nieuwe interviews te lezen!

*  *  * 
Boordstudio Veronica's Norderney

Geschreven door Super User. Gepost in Veronica

Vandaag in de gi-gan-ti-sche drukte bij Museum RockArt nog even bijgepraat met Will Luikinga, naar aanleiding van het interview dat ik met hem had voor mijn boek Radio Noordzee Nationaal (https://www.facebook.com/boekRadioNoordzeeNationaal?ref=hl) en mijn 8e miniatuur gepresenteerd!
Het eerste exemplaar is nu eigendom van de Stichting Norderney en heeft een plaatsje in de Veronica-vitrine van Museum RockArt.
En dit is-ie, RS8:
RS8

Een miniatuur van de boordstudio van Veronica's Norderney!


*