Norderney 17 november 2013

Geschreven door Super User. Gepost in Stem

Bijna een jaar nadat het schip vanuit Antwerpen weer naar Nederland kwam, kon er worden afgemeerd aan de NDSM-pier in Amsterdam, de definitieve ligplaats.
Het leek mij bijzonder om foto's te maken vanaf het dakterras van het REM-eiland, dat er recht tegenover staat.

En dit is dan ook pure zeezenderhistorie: de eerste foto van het Veronica zendschip Norderney, gemaakt vanaf het REM-eiland!
1e foto v.d. Norderney vanaf het REM-eiland

Hierna verdween de sleep even achter de bebouwing, om korte tijd later weer zichtbaar te worden:
nor02

En toen verliep het verder snel: het vroegere zendschip werd probleemloos naar zijn plaats gebracht en kon worden afgemeerd. Keurig getimed kwam er een helicopter over die ongetwijfeld was besteld om te filmen.
Ben benieuwd of ik ook nog in beeld ben: tot mijn verbazing was ik de enige die het REM-eiland had uitgekozen om de aankomst van het schip vast te leggen.
nor03

nor04

nor05

nor06

nor07

En zo heb ik gelukkig ook dit moment weer meegemaakt en kunnen vastleggen.

Wat ook nog wel grappig is om te vermelden: ik had mijn fotoapparatuur klaarstaan op de voet van zo'n verrekijker die op het dakterras is gemonteerd. Toen ik er een kwartiertje was, klauterde een echtpaar naar boven om het (inderdaad schtterende) uitzicht van af het REM eiland te bewonderen.
De man vroeg of ik op iets bijzonders stond te wachten. Ik heb een beetje globaal uitgelegd wat de reden van mijn bezoek was.
'Wat leuk', zei hij. 'Nou, wij gaan een kopje koffie drinken, dus misschien zien we 'm dan nog wel.' Waarna ze naar het restaurant gingen.
Toen ik de foto's had gemaakt en het eiland verliet, kwam ik ze weer tegen. Ze vonden het een mooi gezicht om de Norderney aan te zien komen en blijkbaar hadden ze het er verder nog wel over gehad. 'Wij zijn natuurlijk ook van die generatie met Veronica en zo, maar ik heb dat verder nooit meer gevolgd. Ik ben muzikaal een heel andere richting ingeslagen. Maar hoe is het nu inmiddels met iemand als Chiel Montagne, bijvoorbeeld?'
Waarna ik ze een beetje op de hoogte bracht van de huidige stand van zaken rond mensen als Chiel, Tineke, Ad, Bart, Lex en Tom.

Ik heb ze ook nog mijn kaartjes gegeven voor mijn Radioships website en deze website, dus misschien nemen ze daar nog eens een kijkje. Ze zullen er geen nieuwe zeezenderfans door worden, maar als ze er al plezier aan beleven om eens even wat rond te neuzen en wat te lezen, zou dat al leuk zijn.