Contact & CV

Geschreven door Super User. Gepost in Veronica

Luister!

Je kunt me bereiken door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Geboorteplaats: Den Haag.
Geboortedatum: 17-06-1957.
Woonplaats: Obbicht.
Beroep: Radiopresentator/programmamaker, auteur, modelleur/ontwerper & tekstschrijver.

Auteur van:
 
Maar nou nog een titel..., verzamelbundel van meer dan 300 pagina's.
Tis allemaal niks, over de ziekte depressiviteit waaraan ik, samen met veel anderen, lijd.
Radio Noordzee Nationaal, mijn jaren bij Nederlands eerste officiële, commerciële radiostation,
Perfecte vriendjes, met verhalen over en foto's van de zeven katten die bij ons woonden.
Jan de Hont, Gitarist! De officiële biografie van de legendarische gitarist van ondermeer ZZ en de Maskers en Neerlands Hoop Express.
 
Maar Nou Nog Een Titel omslag front     front    cover front S
boek    Bio Boek 645
 
Radio loopbaan: Van april 1999 tot maart 2011 was ik te horen bij Radio Flevoland. In oktober 2001 ben ik daar een vast dienstverband aangegaan. Van maandag tot en met vrijdag presenteerde ik de nieuwsprogramma's van 06:00 tot 09:00 en 12:00 tot 14:00, en later 06:00 tot 10:00 (inclusief techniek; dus 'self-support') en de nieuwsbulletins/headlines van 9:28, 9:58, 10:28, 10:58 en 11:28 en 11:58. Dat ochtendprogramma heb ik tien jaar gepresenteerd!
Verder was ik als voice-over te horen in tv-programma's als:
In 2000 en 2001 presenteerde ik ook nog veelvuldig bij Business Nieuws Radio (het huidige BNR Nieuwsradio) en gedurende een half jaar iedere vrijdag bij Radio Gelderland.
Om het niet te verleren, zat ik vanaf de start van dat station bijna drie jaar bij Radio 192, op zaterdagochtend, met 'Ook Goeiemorgen'. In die periode was ik wekelijks op vier zenders te horen!
Van maart 1998 tot en met februari 1999 deed ik bij Arrow Classic Rock o.a. de redactie voor de Rolling Stones Special (presentatie: Luc van Rooij) en de redactie & presentatie van de Classic Album Special.
Per 12 juli 1992 (dus vanaf de allereerste dag) bij Radio Noordzee Nationaal. Ik hoorde tot het clubje van de eerste vier presentatoren samen met Edvard Niessing, Gaston Starreveld en René Prent. Hier las ik nieuws en presenteerde ik gedurende de zes jaar dat ik er werkte onder meer het verzoekplatenprogramma, de ochtendshow, en op zaterdagavond drie jaar lang Rock Uit Holland; mijn troetelkindje. In de hoogtijdagen haalde ik met dat éénmans-project een zenderaandeel van 10% en daar ben ik nog altijd trots op. Pakweg drie jaar was ik er hoofd Nieuwsredactie. De laatste jaren stond ik aan het hoofd van de Programmaredactie.
Een paar jaar woonde Classic FM bij Noordzee in. De eerste promo's voor de verschillende etherfrequenties van die zender sprak ik in:
Luister maar: cfmpromo
Daarvoor Hofstad Radio, Lokatel Den Haag en, vanaf medio maart 1992, als eerste radio-baan: Radio Amsterdam.
Het begon allemaal op 2 februari 1972 toen ik met schoolvrienden begon met kleinschalige lokale activiteiten.  Als ik later groot ben, begin ik in Phoenix, Arizona mijn eigen rockzender op de middengolf.
Vóór het radio-tijdperk: was ik achtereenvolgens verkoper bij V&D in Den Haag, gemeenteambtenaar, uitzendkracht en medewerker van de Nutsspaarbank Den Haag. En ik heb ook nog een paar jaar beeldjes gemaakt, reclameteksten geschreven, ansichtkaarten uitgegeven, gefotografeerd, logo's ontworpen en geïllustreerd. Dat lijkt allemaal een heel ander leven.
Al dat 'ontwerpen' ben ik wel blijven doen: voor eigen sites of projecten, voor opdrachtgevers... Hieronder een tamelijk willekeurige greep:
logoosenz

Ik ben verder met nog meer uiteenlopende dingen bezig. Onderstaande links voeren naar verschillende voorbeelden.
Ik maak zeezenderminiaturen en beeldjes van katten.
 
En dan nog wat foto's van verschillende radio-activiteiten. Waarschijnlijk uit begin 1973, deze foto, gemaakt ten huize van een respectabele Haagse zendamateur, die zo af en toe ook nog wel eens wat anders uitzond... Zo'n mooie Sennheiser microfoon had ik thuis niet:
 
Met Hofstad Radio op locatie bij strandpaviljoen 't Puntje (1988):
 
In één van de vele Hofstad onderkomens, met Rick van Bremen en Rob Hofland: 
 
Met Hofstad Radio op locatie bij strandpaviljoen Moby Dick (1989):
  
De eerste Hofnacht, vanuit de studio aan de Haagse Leyweg:
 
Maandag, woensdag en vrijdag van 17:00 tot 19:00: 'Haags Nieuws', bij Lokatel (1991):
 
Zaterdagavond van 22:00 tot 23:00 'Memories', en aansluitend van 23:00 tot 01:00: 'Late Night', bij Lokatel (1992):
 
Ik denk dat dit de enige foto is uit de periode dat ik bij Radio Amsterdam werkte; mijn eerste 'omroep-baan' van 16 maart t/m 9 juli 1992. Het was erg leuk, maar het werd toch een kort verblijf omdat Edvard Niessing me naar Radio Noordzee Nationaal haalde:
 
Op maandag 12 juli 1992 kregen we onze uitzendvergunning van minister D'ancona en die avond was er een bescheiden feestje. Op de foto sta ik naast/voor Chris Smeekes, de voormalige STER-directeur die bij Radio Noordzee Nationaal was aangetrokken als commercieel adviseur. Verder o.a. Jerney Kaagman, die met succes de kabelboeren bewerkte, programmaleider & presentator Edvard Niessing, directeur Martin Banga en hoofd techniek Jan Zandstra:
 
Al een paar weken later stonden we voor het eerst op locatie, op de Femina in Ahoij. In een erg kaal hoekje namen we programma's op:
 
Vijf dagen per week van 9 tot 12: Schijven Voor Bedrijven, bij Radio Noordzee Nationaal... (1992):
 
 
... en dan 's middags aan de slag als nieuwsredacteur/-lezer (1992):
 
Bijna drie jaar lang elke zaterdagavond van 9 tot 10: 'Rock Uit Holland', bij Radio Noordzee Nationaal, (1997):
 
In het pand van Arrow Classic Rock aan het Haagse Buitenhof, met o.a. directeur Ad Ossendrijver en Luc van Rooij. (1998) Ik was onder meer bezig met de redactie voor Luc's wekelijkse 'Rolling Stones Special' en de redactie & presentatie van de wekelijkse 'Classic Album Special':
 
Non-stop praten over al het wereldnieuws en het vele financiële nieuws bij Business Nieuws Radio, in het eerste onderkomen aan de Vondelstraat in Amsterdam (2001):
 
In dat jaar was ik zes maanden elke vrijdag ook actief bij Radio Gelderland, de enige zender waar ik niet op de foto ben gezet. Ik las ieder uur nieuws van 12 t/m 18 en presenteerde het half uur avondnieuws. Verder sprak ik voices in voor tv. 
Een dikke twee en een half jaar elke zaterdag van 8 tot 10: Ook Goeiemorgen, bij Radio 192 (2002):
 
 
Nieuws uit de ochtendkranten in het ochtendprogramma (06:00-09:00) bij Radio Flevoland. (2003, in het oude pand aan de Meent in Lelystad):
 
Op locatie in Scheveningen met Radio 192, hier samen met Michael Bakker (2003):
 
In Studio 1 van Omroep Flevoland's nieuwbouw, die we in november 2003 betrokken:
 
Met ingang van 28 februari 2005 presenteerde ik vijf keer per week mijn ochtend-nieuwsprogramma tussen 06:00 en 09:00 vanuit Studio 4, self support. En sinds 5 oktober 2006 deed ik daar ook 4x per week het programma van 12:00 tot 14:00. Mijn bulletins van 9:28, 9:58, 10:28, 10:58 en 11:28 kwamen vanuit Studio 1:
 
Op 1 februari 2010 nam ik met het nieuwsbulletin van 5:58 en vervolgens het ochtendprogramma officieel onze onherkenbaar vernieuwde Studio 1 in gebruik. Een ontzettend mooie werkplek, met onder meer touchscreens en in plaats van het irritante Dalet softwarepakket, het splinternieuwe GML: de modernste radio software ter wereld. Ik mag mezelf de eerste officiële gebruiker van GML noemen!
De eerste week kwam alleen míjn ochtendprogramma uit die studio, als praktijktest. Omdat Studio 1 direct naast de hal zit, kunnen bezoekers weer meekijken!
Vanuit deze studio draaide ik van maandag tot en met vrijdag de uren van 06 tot 10, dan las ik er om 10:59 en 11:59 uur de Headlines en om 12:58 uur nog een Bulletin. De rest van de tijd ging op aan het inspreken van het 1-minuut nieuws op tv, internet filmpjes, de Agenda en teksten voor allerlei tv-programma's. En ik liep alle teksten op de website en Flevotxt na om er fouten uit te halen.

interview Frans Loos 7jan12
Voor Radio Lelystad op locatie, met voorzitter Frans Loos.

In mijn studio thuis maakte ik een tijdje podcasts voor mijn Freaks, met 'twee uur aandacht voor àndere muziek'

En sinds een paar jaar maak ik programma's die op zo'n 30 stations worden uitgezonden. Allereerst Muziektherapie. Dat is te beluisteren op stations die uitzenden op FM, AM, DAB+ en/of internet en is specifiek bedoeld voor uitzending in het weekeinde. Voor een overzicht van zenders en tijden, zie mijn Facebookpagina of die van Muziektherapie.
Bio foto klein

MT logo met kroontje

 
En dan De Transistor Radio Show. Dat programma ligt helaas al enige tijd stil, maar ik hoop de draad spoedig weer op te kunnen pakken en het dan zelfs op meer stations te kunnen verspreiden.
TRS zondagavond