Tja

Geschreven door Super User. Gepost in Blog

Tja
Vanavond zat ik aandachtig het nieuwe album van Paul McCartney te beluisteren.

‘New’ heet het en Paul is ‘hot’. Niet in de hitlijsten en dat zal ook niet gebeuren, maar wel in de kringen van zijn fans.
Gisteravond 7 uur (NL tijd) stond-ie op Times Square met een kort verrassingsconcert, hij was te gast bij vermaard radiopresentator Howard Stern, er waren luistersessies bij drive-ins aan de west- en oostkust van de V.S., optredens op scholen, kortom: er wordt behoorlijk tamtam gemaakt omtrent het zoveelste album van de ex-Beatle.
71 is-ie.
71!
Ik kan het me met geen mogelijkheid voorstellen.
En ‘New’ is dan misschien wel geen klassieker, maar er staan weer verschillende nummers op die gewoon verdomd goed zijn.
De ‘gemiddelde’ artiest zou willen dat-ie zoveel gave nummers op één album kon presenteren. McCartney doet het op zijn pakweg 40e album na The Beatles voor de zoveelste keer.
71.
We hadden het album net afgeluisterd toen ik op mijn iPhone even ‘het nieuws’ checkte.
Bob de Jong is overleden. Wereldbekend werd-ie in Nederland als presentator van De Heilige Koe, het auto-programma van de Veronica Omroep Organisatie uit de jaren 80. De jaren dat Hilversum waarschijnlijk het moment vervloekte dat de zeezender Veronica uit de Noordzee was verjaagd, want sinds de club volgens de regels in ‘Het Bestel’ zat werd dat moeiteloos platgewalst. Tot mijn grote vreugde.
De Heilige Koe was een beetje wat Top Gear van de BBC nu is: ook leuk voor mensen die geen auto-gek zijn.

In de jaren 80 werkte ik bij de Nutsspaarbank Den Haag op de afdeling Marketing. Ik was daar verantwoordelijk voor de commerciële lay-out van de kantoren, runde het promotieteam en zat verder tot ver over mijn kruin in het personeelsblad, waarvoor ik schreef, illustreerde, ontwierp en fotografeerde.
‘De Nuts’ was één van de sponsors van de Veronica Strandrace, die in Scheveningen werd gehouden. En zoiets vereist overleg.
Ik herinner me nog heel goed één van de besprekingen waar ik bij aanwezig was, met Bob de Jong en mijn directe baas: Cees van der Zalm; hoofd Marketing van de bank.
Cees is, als ik het goed heb onthouden, in 1985 bij een geruchtmakend verkeersongeval in Den Haag om het leven gekomen. Eén of ander dronken klootviool ramde op een zaterdagavond zijn drie weken oude Ford Sierra met een bloedgang in de flank. Cees dood, zijn zwager dood, zijn schoonzus dood en zijn vrouw overleed maandag.
Ik zal die maandagochtend niet snel vergeten, toen ik op mijn werk in de Jan Hendrikstraat kwam en de onheilstijding te horen kreeg.
Niet zo heel lang daarvoor zat ik dus samen met Cees en Bob de Jong te praten over wat de Nutsspaarbank bij die Strandrace kon.
Cees is er al jaren niet meer. Hij was net in de 40.
Bob de Jong overleed afgelopen donderdag. Vorig jaar had ik 'm een hele tijd aan de telefoon over een idee dat ik had (en heb) op het gebied van Western Lifestyle. Bob was de grote man achter de Western Experience.
71.
Net zo oud als Paul McCartney. Je weet wel: de bassist en de helft van de legendarische motor van The Beatles. Het bandje waarvan John Lennon op zijn 40e werd vermoord en George Harrison op zijn 58e aan kanker bezweek.
71.
Mick Jagger is 70, Keith Richards wordt het in december. Charlie Watts is 72. Ron Wood 66.
De drie nog levende leden van Pink Floyd zijn 70, 67 en 69.
Steve Miller is 70.
De actieve Fleetwood Maccers zijn 66, 67, 65 en 64.
Golden Earring? 65, 65, 67, 65.
Mariska Veres is al een paar jaar dood.
Jerney Kaagman heeft Parkinson.
Rob Out is al jaren dood.

Ik heb erg veel trek in een glas wijn.